Od ideje do izvedbe

Potek načrtovanja in izvedba urejanja okolice hiše ali poslovnega prostora.

Načrtovanje okolice hiše/objekta je zajeto iz štirih glavnih delov:

   1. korak: idejna zasnova
   2. korak: izvedbeni načrt
   3. korak: zasaditveni načrt
   4. korak: organizacija

V podjetju Vilinski vrt d.o.o. znamo prisluhniti vašim željam in potrebam. Svetujemo pri delni prenovi vrta ali urejanju popolnoma novega vrta. Pri načrtovanju okolice doma upoštevamo vaše navade in želje ter predlagamo rešitve, ki so najprimernejše za vaš življenjski slog. Vsak vrt je izziv za oblikovanje in hkrati unikatna stvaritev v povezavi človeka in narave.

Že s samim vprašalnikom za urejanje okolice hiše vas bomo spomnili na številne podrobnosti, ki so pomembne za to, da se boste v vašem vrtu čim bolje počutili. Pri načrtovanju vrta je potrebno upoštevati, ali imate za urejanje vrta veliko ali malo časa, ali radi zajtrkujete zunaj na terasi, ali radi prirejate vrtne zabave, se radi sončite ali raje poležavate v senci, potrebujete pasjo utico, otroška igrala, fontano, bazen, ali ribnik... Ideje za vrt bodo kar same oživele in z našo pomočjo postale resničnost.

Na vašo željo vam jih za boljšo predstavo prikažemo s 3D vizualizacijo (3D render).

 

Potek načrtovanja

Opis korakov načrtovanja od ideje do končne izvedbe.

Idejna zasnova

Pri idejni zasnovi naši krajinski arhitekti upoštevajo trenutno stanje vrta in vaše želje. Iz skice idejne zasnove so razvidna območja zasaditve in tlakovanja, kje bodo potekale potke, kje bodo zidci, ograje, pergola, morda bazen, nivojski, zelenjavni ali poglobljeni vrt, vrtna uta ali otroška igrala, dovozne poti in parkirišča... To pa pomeni, da imate izrisan tlorisni pogled celotne ureditve in je poudarek na določitvi lokacij in oblik posameznih elementov v vrtu. Prične se s skiciranjem, končni oz. zadnji izris je računalniški v programu AutoCAD v merilu.Izvedbeni načrt

V ureditev vrta so, podobno kot v izgradnjo hiše, vključeni številni izvajalci. Zanje potrebujete izvedbeni načrt, ki vsem nadaljnjim izvajalcem služi kot "navodilo za uporabo" za to, da lahko učinkovito, pravočasno in kakovostno opravijo svoj del naloge. Izvedbeni načrt je osnova za delo gradbenika, mizarja, elektroinstalaterja, strokovnjaka za fontane in namakalne sisteme in seveda tudi dobrega vrtnarja, ki na vrt pride zadnji.Zasaditveni načrt

Pika na 'i' pri urejanju vsakega vrta je zasaditveni načrt, saj njegova izvedba pride na vrsto šele tedaj, ko je vse drugo že narejeno. Zasaditveni načrt vsebuje podroben načrt celotne zasaditve, opisano je, kje bo zasajena katera rastlina, koliko sadik bo uporabljenih in katere vrste, vključno s slovenskimi in latinskimi imeni rastlin.

Potrebujete načrtovanje vaše vrtega ali le nasvet?

Obrnite se na nas in pomagali vam bomo.

 

 • VILINSKI VRT, inženiring krajinske arhitekture d.o.o.
  Prečna pot 15, Prelog, SI-1230 Domžale
 • 041 373 399
 • info@vilinskivrt.si
  www.vilinskivrt.si
 • Matična številka: 2014742000
  Davčna številka: SI12713775
  Transakcijski račun: SI56 0230 0025 6531 162 (NLB d.d.)
 • Delovni čas: pon. - pet. (8.00 - 16.00)
  ali po predhodnem dogovoru
KONTAKT / POVPRAŠEVANJE